Giresun
İstanbul
Ankara
    Son Dakika    Gazete Manşetleri    İletişim    Reklam
  Üye Girişi Üye Ol
GÜNCEL SİYASET KULİS EĞİTİM SAĞLIK TURİZM EKONOMİ KÜLTÜR-SANAT SPOR MAGAZİN RÖPORTAJ
Ana Sayfaya Dön    
Güce’de Kur’an Kursuna Yoğun İlgi
22 Şubat 2012 Çarşamba
Güce’de Yetişkinlere Yönelik Kur’an Kursuna Yoğun İlgi

Güce’de Yetişkinlere Yönelik Kur’an Kursuna Yoğun İlgi

GÜCE (Hayri BAHADIR)21-02-2012 Güce’de Yetişkinlere Yönelik Kur’an Kursuna Yoğun İlgi.

  Güce’de İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kuran Eğitim Dersleri’ programı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

  Güce İlçesinde yatsı namazından sonra yetişkin erkek ve bayanlara yönelik Camii Dersleri çerçevesinde Kur`an-ı Kerim ve ilmihal konularının anlatıldığı bir program düzenleniyor.

   Kur’an dersleri merkez ve Kemaliye Mahallesi Camiinde hafta içi her gün yatısı namazından sonra Cami İmam-Hatibi Şahin Başkıran ve Gülsen Başkıran tarafından verilirken konuyla ilgili İlçe Müftümüz İdris Başkıran, toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, yaygın din eğitimi kapsamında çeşitli faaliyetler yaptığını belirterek, bunlardan en önemlisinin de değişik nedenlerden dolayı Kuran kurslarına devam edemeyen yetişkinler için hazırlanan bu projenin olduğunu ifade etti.

  Düzenlenen kurslarda cemaatin eksiklerinin olduğu konularda rahatça soru sorabildiği ve sıcak bir ortamın oluştuğunu ifade eden Güce Müftüsü İdris Başkıran,” Yetişkinlere yönelik Cami Kursları her yıl olduğu gibi bu yılda birçok camilerimizde devam etmektedir. İlçede açılan Kuran kurslarına bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu zamana kadar 30 kursiyer kayıt yaptırdı. Hafta da 12 saat 2 gün bayanlara 2 gün erkeklere verilen kurs Mayıs ayı sonuna kadar devam edecektir.

  Kuran-ı Kerim öğrenmek üzere derslere katılan Suna İslam ve Esma Yavuz,  "Yıllardır, Kuran-ı Kerim i öğrenip okumak için büyük bir arzu ve istek duyuyordum. Ancak bir türlü fırsat bulamamıştım. Müftülüğümüzün bizlere sunduğu bu fırsatı duyunca çok heyecanlandım. Müftülüğümüzün açmış olduğu bu kurs sayesinde Kuran-ı Kerim derslerine katılmaya başladım. Başlarda biraz zorlansam da şimdi gayet iyi bir seviyeye geldim. Emek veren ve bizlere bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.


  Bu haber toplam 104 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Bu Habere Yorum yapılmamış ilk yorum yazan siz olun!

  
Bu yazıyı paylaşın:
 
 
 
Görele'de Feci Kaza 1 Yaralı
Görele'de Feci Kaza 1 Yaralı
Görele ilçesinde otomobilin yaklaşık 10 metre yükseklikten dereye uçması sonucu 1 kişi yaralandı.
Yorum: 0
 
Türk Yıldızları Giresun'da
Türk Yıldızları Giresun'da
Türk Yıldızları ve SOLARTÜRK Aksu Festivali Kutlamaları kapsamında gerçekleştirecekleri gösterinin provasını yaptı.
Yorum: 0
 
Giresun Adası'nda Tarihe Yolculuk
Giresun Adası'nda Tarihe Yolculuk
Giresun Adasında Milattan Önce 800 Yılına Gidilerek Mitolojik Efsane "Altın Post"Canlandırıldı.
Yorum: 0
 
2. Köprü Faciası;"Geliyorum" Diyor
2. Köprü Faciası;"Geliyorum" Diyor
Görele,Çanakçı karayolu Geçit Mevkiinde bulunan sağlıksız köprü sürücüleri tedirgin ediyor.
Yorum: 0
 
Taksim’den Giresunlular Geçti.
Taksim’den Giresunlular Geçti.
Giresun Dernekler Federasyonunun Düzenlediği Giresun Yürüyüşünde İzdiham Yaşandı.
Yorum: 1
 
Bu Çocuğa Giresun Sahip Çıkmalı.
Bu Çocuğa Giresun Sahip Çıkmalı.
Fındık İşçisi Anne Baba Giresun’da Öldü Dram Sonra Başladı.
Yorum: 0
 
 
Dini Olmayanın Ramazanımı Olur. - Şeref Sinir
Dini Olmayanın Ramazanımı Olur.
“SÖYLEYENE DEĞİL,SÖYLETENE BAK” - Ahmet Bilge
“SÖYLEYENE DEĞİL,SÖYLETENE BAK”
Elveda! - Hulki Cevizoğlu
Elveda!
Kopya böyle çekilmez!.. - Tevfik Kara
Kopya böyle çekilmez!..
Ne olursa olsun sizin havanız yerinde olsun! - Sıla Zeynep Alaşalvar
Ne olursa olsun sizin havanız yerinde olsun!
Al Satarım, Bal Satarım.. - Şaban Kutlu
Al Satarım, Bal Satarım..
 
 
Eurovision Şarkımızı Beğendinizmi.

Eh İşte (13)
Çok İyi (8)
Kötü (18)

 
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
 
 
Şehrin Kasvetinden Kaçanlara Antikköy.
Şehrin Kasvetinden Kaçanlara Antikköy.
Şehrin Kasvetinden Kaçanlara Antikköy,İstanbul’da şehrin kasvetinden
Kalaycılık Mesleğide  Tarih Oluyor
Kalaycılık Mesleğide Tarih Oluyor
Tarihin en eski el sanatlarından biri olan kalaycılık, günümüzde yok olmaya
"Erdoğan insanlığını kaybetmemiş bir liderdir..
"Erdoğan insanlığını kaybetmemiş bi
Başbakan Erdoğan'ın Eski Danışmanı, Milletvekili Hüseyin Besli, Hülya O
 
KÜME DÜŞTÜK ! - 14.05.2012 14:45:47 Misafir Kalemler
KÜME DÜŞTÜK !
ss
 
ss
 
ss